lördag 12 december 2009

Morotsoppa med ärt och auberginecreme


Soppa
4 morötter
1 gul lök
1 buljongtärning
1 dl vitt vin
5-7 dl vatten, beroende på hur krämig man vill ha soppan
1 buljongtärning
grädde

Creme
½ aubergine, rostad i ugnen på 200 grader 20 minuter
2 dl gröna ärtor, kokta
½ vitlöksklyfta
1 msk kesella
färsk basilika
riven ost, ex pecorino eller chévre passar bra till ärtor

Soppa:
Hacka lök och fräs i smör, lägg i morotsslantar.
Häll på vin, buljong och vatten. Koka tills moroten är mjuk.
Mixa, smaka av med en skvätt grädde, salt och pepper

Creme:
Gröp ut auberginen, som blivit helt mjuk i ugnen. Mixa med
resten av ingredienserna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar