måndag 14 december 2009

Hemmagjord "glass" med maräng


"Glass"
frysta bär, jag använde det sista av årets björnbär
2 st frysta bananer, ska ha varit fryst i minst 2 timmar
1-2 msk creme fraich
2 msk florsocker

Maräng
äggvita
½-1 dl socker

Mixa alla ingredienser till glassen och fyll 2 ugnsfasta formar nästan fulla, frys in. Vispa äggvita och socker till en maräng Sätt ugnen på 200 grader, ta fram formarna ur frysen, och täck med marräng. Grädda i ugnen i 5 minuter. Håll koll så att det inte blir bränt. Jag serverade med lite gino på de bär som blev kvar. Gino gör de genom att lägga hackad choklad på valfria bär och gratinera i ugnen 10 minuter på 200 grader.

Glassen är god att äta som den är, du kan då byta ut bär mot kakao och lite honung. Servera med ex passionsfrukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar