torsdag 20 januari 2011

Powerbollar


Känner att en förkylning kan vara på gång och givetvis sätter jag in det bästa försvaret jag har: ingefära i kombo med havtorn och gojibär. Jag förväntar mig att tillfriska redan imorgon!

Dessa rå-goda bollar är en ny variant av de här.
Alla mått är högst ungefärliga

ca 2 dl mandel/valnötter
6-8 dadlar
½ dl gojibär, blötlagda
tumstor bit ingefära, juice*
knappt ½ dl havtornsbär, passerade

kakao eller carob (att rulla bollarna i)

Mixa nötter till ett grovt mjöl och tillsätt därefter dadlar och goji. Smaka av med ingefärajuice och passerad havtorn. Rulla i kakao.

*Riven ingefära som du sedan pressa saften ur.

10 kommentarer:

 1. försvann förkylningen? vavava? gjorde de det ska jag springa ner till närmsta butik och handla ingefära, havtorn och gojibär nu direkt! (jaja, linka då, springa kan man knappast göra med mitt knä - dessutom ser jag ut som frankensteins monster när jag går...)

  SvaraRadera
 2. Charlotta - Alltså, jag vet inte om den aldrig var på väg eller om jag lyckades tränga bort den, men - jag känner mig redan bättre! Så linka du iväg...hoppas knät blir bättre!
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 3. Du har så härliga bilder som får allt att se gott ut!

  Sv: Från början importerade jag kokosvatten själv när jag reste. Skojar inte: har släpat hem från London bl a! =) Men nu (4 år senare) finns kokosvatten att köpa i affärer som Astrid och aporna, Morot och annat och säker välsorterade hälsokost- och lite medvetna/alternativa butiker. Ett stort antal svenska webshopar säljer också, men då har du ju lite porto oxå. Smidigare än att släpa från utlandet dock =) Kan tipsa om webshopar också om du vill.

  SvaraRadera
 4. Ovanligt Gott - Japp!
  Cecilia - Tack för tipsen, jag bor ju i Malmö och hänger både på A&A och Morot & Annat from time to time så jag skippar privatimporten =)

  SvaraRadera
 5. Måste bara prova!!! Inspirerad, som alltid inne hos dig!

  SvaraRadera
 6. C- Åh, tack söta du. Jag planerar min comeback för fullt :)

  SvaraRadera
 7. Jag har en burk med havtorn i frysen som jag länge har funderat kring vad jag ska hitta på med. Nu vet jag vad jag ska använda 1/2 dl utav dem till. :)

  SvaraRadera