lördag 15 januari 2011

Blodapelsinjuice med morot och ingefära


Passar perfekt när man inte orkar plocka fram råsaftcentrifugen och inte blir det lika mycket spill som när man använder den heller. Pressa valfritt antal citrusfrukter, jag använde favoriten blodapelsin, finriv en morot och en liten bit ingefära. Mixa sedan citrusjuicen med den rivna moroten och ingefäran, Servera med en gång, gärna med några isbitar. Tillsammans med te, äggröra och en halv avokado var detta en perfekt frulle för mig.
Vad äter ni till frukost?

9 kommentarer:

 1. Verum hälsofil, förutom när hotell Emma bjuder ;), och idag när jag började dagen med några närande chesedodles.

  Syster Yster

  SvaraRadera
 2. jag är en såndär periodare när det gäller frukost. för det mesta kokar jag gröt på mjölk och fiberhavregryn, och till det brukar jag äta smörgås (gärna knäckebröd eller fazer rågform) med grönsak och till det dricker jag altid vatten med apelsinskivor. när jag lyxar till det äter jag avokado! och på sommaren äter jag abnorma mängder med tomater också, såklart...

  SvaraRadera
 3. Citrusfruterna är ju som godast nu. Vi gjorde smoothie till frukost idag (och igår) med apelsinjuice i. Mums!!

  SvaraRadera
 4. Syster - Hotell Emma till helgen, välkommen att checka in!
  Charlotta - Ja, gröt bli´re oftast för mig på vardagarna, då det inte finns tid för mixning och äggrörning. Bovetegröt gillar jag, den kan man göra dagen innan och bara värma upp på morgonen.
  Sofie - Blodapelsinerna blir bara bättre och bättre för varje leverans nu.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar också gröt, brukar blanda lite olika slags flingor och frön och koka ihop. Just nu har jag snöat in lite på raw food, och äter en rå mixad bovetegröt med rå "sylt" (bär mixade med lite agavesirap, inspirerad av Njutmaten-Mikkan), banan och kanel. Din citrusjuice låter fantastisk, får prova den till helgen!

  SvaraRadera
 6. Annica - Testade rå bovetegröt någon gång men det blev inte så bra..men däremot kör jag alltid
  tinade bär med agave till boveten. Testa juicen vettja!

  SvaraRadera
 7. Å å å - en favorit här hemma, men finrivna moroten var en twist jag skall testa! Det är ju riktig blodcitrussäsong nu, jag äter blodgrape till frukost här varje dag nu, men fjällfil, granatäpple och rostad dinkel/nöt/frömüsli från Gateau. Min bästa frukost!

  SvaraRadera
 8. @annica: härligt att höra, visst funkar det fint med raw-sylt! :D

  SvaraRadera
 9. Mikkan - Hade så gärna ätit fil/yoghurt men magen pallar inte laktos på morgonen. Kör också ofta med bär/agave.

  SvaraRadera