söndag 1 augusti 2010
Solros- och jordgubbsbollar
1 dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
5 st aprikoser*
1 fikon **
5 frysta, halvtinade jordgubbar
solrosolja
honung
sesamfrö
Blötlägg aprikoser i 1 timme. Mixa solros- och pumpakärnor. Lägg sedan i alla ingredienser förutom sesamfrö och mixa till en skön massa. Använd ev- lite av blötläggningsvattnet till aprikoserna om massan är för hård. Forma sedan till bollar och rulla i sesamfrö.
*Använd alltid osvavlade. Du känner igen dem på dess mörka färg. Dessa är mycket nyttigare än de svavlade orangea och smakar dessutom godare.
**Testa ICAs I love ECO softa fikon -Galet goda
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Aha, visste inte att det fanns äringsskillnad i svavlade resp osvavlade aprikoser. Där ser man! Är osvavlade oftast raw kanske, medans de ljusa inte är det?
SvaraRaderaJo de aprikosfärgade svavlas för att behålla färgen och kan väl således inte va Raw och inte Eko heller, tror jag.
SvaraRadera