måndag 30 augusti 2010

Rödkål rocks


Här kommer två goda och snabba höstsallader med rödkål som som huvudingrediens. För inte ska man bara äta rödkål på jul.

En rödgrön röra
1/4 litet (ekologiskt) kålhuvud
1 stor rödbeta (okokt), riven
1 äpple, rivet
olja

Skär/hyvla rödkålen i långa strimlor. Blanda med rödbeta och äpple. Smaka av med lite oliv- eller sesamolja om man så vill. Salta och peppra.


Brynd bondesmarknadssallad
1/4 rödkål,
200 gram haricovert, kokta
100 gram grönkål
1 äpple, i skivor
½ rödlök, i båtar

dijonsenap
olja
grädde
balsamvinäger
honung

Bryn rödkål och grönkål som du delat i bitar i olja och smör. Krydda med salt och peppar. Lägg i äpple och rödlök och stäng sedan av plattan. Gör en dressing av senap, olja, grädde, balsamvinäger (lite) och honung i en salladsskål. Smaka av med salt och peppar. Lägg därefter i alla grönsaker och blanda runt. Toppa med lite frö eller nötter.

2 kommentarer:

  1. Ska rödbetan vara kokt och ha svalnat? Eller ska den vara råriven? KRAM!

    SvaraRadera
  2. Råriven! Ska kanske förtydliga, kram o ha en fin dag!

    SvaraRadera