torsdag 29 juli 2010

Smultrontårta


Sommar! Pajbotten är raw och läskigt god - hade lätt kunnat äta upp den i ett svep. Listan är mycket ungefärlig...jag kör mest på känsla. Passar väldigt fint med blåbär och smultron också.
Räcker till 2 pers

1 dl mandel
½ dl solrosfrö*
knappt 1 dl riven kokos
3 dadlar
honung
ett par korn salt

Mixa pajbotten och tryck ut på en tallrik. Servera med grädde och bär

*Funkar bra att använda enbart mandel och/eller någon annan nöt ex. valnötter. Jag använder dock en del solrösfrö pga att blir lite billigare. Krav/Fairtrade nötter och mandlar är ju ganska dyrt och detta är ett bra sätt att ändå ha råd med rättvisa och miljövänliga nötter. Börjar dock dyka upp en del nötter med ok pris tycker jag.

4 kommentarer:

 1. Jag har också återupptäckt solrosfrön det senaste. Toppenbra råvara och som du säger, påverkar ju den totala prisbilden något enormt. Gjorde underbar whole foods-paj på det igår! :) http://njutmaten.blogspot.com/2010/08/bar-i-overflod.html

  SvaraRadera
 2. Jag vill också ha bär i överflöd...och styckfrysta (har för närvarande 2 stooora lådor med frysta jordgubbar som inte blir använda pga att jag då måste tina upp hela lådan)

  SvaraRadera
 3. cheeezus vad gott det här ser ut. och smultron som är så gott...! har tyvärr ätit typ två (och ett halft, om man räknar ett som var omoget) den här sommaren. suck.

  SvaraRadera
 4. De smultron jag har hittat under de senaste 15 åren kan räknas på en hand. Men i år hittades en del smultron i Klagshamn (utanför Malmö) och massor i Småland. Det är verkligen en ynnest att få plocka av dessa godingar i naturen...även om jag själv tyvärr tänker lite för mycket på alla fästingar som finns där ute och ibland glömmer att njuta. Hoppas på bättre lycka nästa år!

  SvaraRadera