
Totalt inspirationslös hittade jag på denna soppa. Tänkte att med paprika och fänkål kan man nog göra något gott. Att man sen fick äta den ur vackra Beråskålar i blåbärs- och smultronrika Virserum gjorde ju inte saken sämre. Räcker till 3-4 pers eller 6 pers som förrätt
2 paprikor
1 fänkålsstånd
1 burk hela konserverade tomater
1 - 2 gul lök
olja
honung
vitlök
valfri örtkrydda
Sätt ugnen på 250 grader grill, dela paprikorna i bitar, lägg på en bakpappersförsedd plåt med skinnsidan uppåt. Ska grillas till skalet blir svart, det tar ca 15 minuter. Dela under tiden fänkålen och lök i mindre delar och koka några minuter i vatten. Ta ut paprikan och kör sedan in sedan den kokta (behöver inte vara helt genomkokt) fänkålen och löken med olja, honung, salt och peppar i ugnen på ca 175-200 grader. Grönsakerna ska bli mjuka och något rostade men inte ta för mycket färg. Efter 10 minuter lägger du även in de konserverade tomaterna i ugnen (endast tomaterna och inte tomatjuicen - den sparas till senare) och låter de gå i ugnen 5-10 minuter till.
Ta bort det brända skalet från paprikan och mixa med resten av grönsakerna, tillsätt riven vitlök, tomatjuice, olja och kryddor. Smaka av med salt, peppar och häll ev i lite vatten om du vill ha soppan tunnare. Blir lite som en ljummen gazpacho. Till serverades nyplockade stekta kantareller, tapenade och crème fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar