Bloggaren, ICA-handlaren och rättviseförebilden Anna Billing har utlyst en tävling med fina Fairtrade-produkter i potten och jag vill gärna ställa upp med ett bidrag för att ytterligare belysa Fairtrade Fokus-kampanjen. Här kan även ni tävla!
I väldigt många butiker runt om i Sverige bjuds det Fairtrade-kaffe och choklad på
onsdag, så passa på att gå ut och handla då! Hitta vart i er stad det serveras kaffe.
Fairtrade banankaka med rättvis choklad
100g smör, rumstempererat
1½ dl socker
1 ägg
2 äggvitor
3 bananer, mosade
3 dl mjöl, dinkel och vete använde jag
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
100 gram choklad och/eller nötter
olja/smör och kokos (till formen)
Sätt ugnen på 170 grader varmluft. Vispa ihop smör och socker till en smidig smet, lägg sedan i ägg och sedan äggvitor och vispa ihop ordentligt. Tillsätt mosad banan och blanda. I en separat skål lägger du mjöl, bikarbonat och bakpulver och rör runt. Sikta sedan mjölet i äggblandningen, lägg i kryddor och blanda väl. Hacka choklad och nötter (eller bara en av dem) och släng i smeten. Blanda runt snabbt och häll sedan ner i en avlång brödform strödd med kokos.
Grädda i ca 40 minuter.
340804 registrerade fikare. Way to go!
SvaraRaderaåh, banankaka, denna ljuvliga uppfinning. love it. kom igen nu, prova att göra cola float! bara för att. do it, do it, do it. om du gör det kan du få ett paket baddare som belöning :)
SvaraRaderaMja...då kommer jag att vara präktig och använda ubuntu(fairtrade)-cola, fast jag kan inte lova något
SvaraRaderaSweet! Banankaka är dessutom perfekt restmat, eftersom man kan trycka ned sånna bananer man inte längre kanske vill äta när de övermognat!
SvaraRaderaM-precis, eller så fryser man in dem till glass!
SvaraRadera