tisdag 19 oktober 2010

Granatäpple


Nu är det säsong för granatäpple! Jag använder granatäpple i lite allt möjligt nu när de är så fina. Vackert, gott och nyttigt.
Här är en enkel sallad som dyker upp på middagsbordet titt som tätt nu.
Basen är fint hyvlad fänkål (hej mandolin!), sallad/skott och granatäpple och en dressing på citronsaft, olivolja, salt och peppar. Men om du ska äta den som huvudrätt tillsätt ex brytbönor, nötter, avokado, ost (gärna blå/grönmögel), och något gryn, typ quinoa.

9 kommentarer:

  1. Så vackert! Vad har du för märke på din mandolin? Jag vill ha en, men många är inte nöjda med sina.

    SvaraRadera
  2. granatäpple är ljuvligt! få ta mig i kragen och köpa en mandolin asap... vart kommer din ifrån?

    SvaraRadera
  3. S- och gott!
    C-Tack, har en mkt duktig "fotograf" som tar många av bilderna
    R och C-köpte precis en Koycera, efter att ha läst att den blev bäst i test. Kostar ca 400 kronor och än så länge är jag mer än nöjd. Man blir lite mandolincrazy-det serveras mkt tunna saker här hemma nu =) Akta fingrarna bara!
    K- Ja, köp hem och bli frisk!

    SvaraRadera
  4. Den modellen följer det inte med en hållare till då antar jag. Jag älskar att hyvla grönsaker tunt. Tack för tipset.

    SvaraRadera
  5. M-Min me!
    R-Ingen hållare så långt jag kunde se..

    SvaraRadera