torsdag 14 oktober 2010

Pumpa-gnocchi


Potaisgnocchi känner ju de flesta till men gnocchi på pumpa var för mig en ny upplevelse. Receptet hittade jag här.
Räcker till 2 pers om man har tillbehör till.

½ pumpa, ca 400 gram
1 ägg
1-1½ dl mjöl, jag använde dinkel och kikärtsmjöl
salt
peppar
muskot

Dela pumpan i bitar, häll över olja och baka i ugnen i ca 20 minuter, den ska vara mycket mjuk. Min pumpa blev lite bränd men det gjorde inte, det tog fram sötman hos pumpan ännu mer tycker jag. Mosa/mixa sedan pumpan, låt svalna lite och blanda med ägg. Rör sedan i mjöl tills du har en hyfsat fast smet. Smaka av med salt, peppar och muskot. Koka sedan upp vatten och klicka med hjälp av en sked i små pluttar av smeten i det kokande vattnet. Smeten ska alltså inte vara så fast så att du kan rulla/forma små gnocchis med fingrarna. Låt gnocchin koka ca 5 minuter, när den flutit upp till ytan börjar de bli färdiga. Ta upp med hålslev.
Om du vill kan du steka gnocchin i lite olja för att få en yta. Det går även bra att servera som den är. Jag serverade med squashrullar med fetaost och en spicy tomatsås. Tillbehöret får gärna ha lite hetta i sig eftersom gnocchin är söt i sig.

4 kommentarer:

 1. Perfekt - jag har en pumpa i kylen, och nu vet jag vilket öde den ska gå till mötes!

  SvaraRadera
 2. Grym bild, spännande recept!

  SvaraRadera
 3. Kul att du också fastnade för det receptet - jag besökte nyss coppa rules för första gången och detta recept sparade jag ned. Var det mumsigt?

  SvaraRadera
 4. A- det finns så många roliga pumpasorter i affärerna nu.
  c- testa vettja
  M- ja det var gott, servera gärna med något lite spicy till.

  SvaraRadera