fredag 27 augusti 2010

Squashbiffar



Squashmania! Inspirationen till detta recept kommer från Alexandra Pascalidous kokbok. Jag tjuvläste boken i bokhandeln en gång och har sedan dess haft planer på att laga detta. Har för mig att det skulle vara ströbröd i receptet också men jag struntade i det och det funkade lika bra utan. Smeten höll ihop bra när man stekte den och det var inga problem att vända biffarna.

1 liten squash
½ lök, riven
2 msk riven parmesan
1-2 msk persilja, hackad
1 ägg
1 rågad msk dinkelmjöl
1 rågad msk bovetemjöl

Riv squash, lägg den sedan i en finmaskig sil och salta. Låt stå ca1 timme. Pressa sedan ut all vätska ur squashen och lägg i en bunke och blanda ner resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Stek i olivolja 2-3 minuter på sida. Smaken blir ganska mild och denna gång var jag nöjd med resultatet men nästa gång slänger jag nog ner lite mer kryddor.

2 kommentarer:

  1. Jag lagade tomat och squashsoppa idag: Görgött! Ungsbakade squashen och tomaterna tillsamans med vitlök, salt och olja. Sedan kokade jag den lite med boljong, och mixade med vitlöksost. Rekomenderas!

    Har varit väldigt duktig med maten denna vecka, gjorde blomkålssoppa också och egen! vaniljkräm.

    Kram Syster Yster

    SvaraRadera
  2. Det låter ju finfint det där, härligt med närproducerade tomater och squash oxå.

    SvaraRadera