onsdag 4 augusti 2010

Grön soppa...igen


Har publicerat grönärtsoppa innan men denna var så enkel och snabb...mindre än 10 minuter tog den att göra. Soppan åts/dracks med fin utsikt över Öresund och solnedgången. 2 pers

3 dl gröna ärtor
50 gram spenat
buljong
äppeljuice
chili, torkad eller färsk
olivolja

Koka ärtorna i vatten med lite buljong. Mixa sedan med spenat, kokvattnet och lite äppeljuice. Ta inte allt kokvatten med en gång utan börja med några deciliter. Smaka av med chili, salt, peppar och olivolja. Häll upp på termos och du är redo för en kvällsutflykt. Servera med edamebönor och glöm inte att skaka termosen lätt innan du häller upp.

6 kommentarer:

  1. En av få saker jag inte äter är gröna ärtor. Men, jag skulle gärna byta till mig utsiken. Verkligen. :-)

    SvaraRadera
  2. vilken sjukt fin bild! nu längtar jag extra mycket efter skåne, kan jag lova. gott med grön ärtsoppa, vi brukar göra en variant med sherry i, mkt gott!

    SvaraRadera
  3. Gröna ärtor är en riktig favorit för mig! Länge sedan jag gjorde soppa på dem, supergott med chili och spenat till!

    SvaraRadera
  4. hej igen, vart så pepp på detta så jag gjorde min egen variant igår, spann vidare på edamamegrejjen: http://njutmaten.blogspot.com/2010/08/veggie-explosion.html

    SvaraRadera
  5. Tack för era varma kommentarer.
    Tina - Själv använder jag ärtor till mycket, testa att göra en ärtcreme med din favoritost och massa olivolja!
    Charlotta - Jag har en väldigt duktig fotograf vid min sida. Tar dock fler och fler bilder själv
    Mikkan - Det lät gott får testa edamebönor oxå/istället. Tack för kreddet.

    SvaraRadera