onsdag 10 november 2010

Orientalisk bulgur med rödbetor



1 ½ dl bulgur, blötlagd 1-2 timmar

1-2 tsk sambal (eller annan chilipasta)
2 tsk kanel
1 liten näve gröna russin
3 torkade aprikoser, skivade
1 liten näve mandlar, skållade
1 tsk spiskummin
2 tsk gurkmeja
ca 1 msk olivolja
salt
peppar
vatten, lite i botten

rödbetor
persilja
fetaost

Sätt ugnen på 150 grader. Häll av vattnet från bulguren och bland alla ingredienser i en liten ugnsfast form. Smaka av; smakerna kommer bli mer utvecklade i ugnen men du kan få en hint om att du behöver mer salt eller chilipasta. Tänk på att det söta i den torkade frukten dämpar hetten från chilin något så var inte rädd för att blanda i lite extra.
Kör i ugnen ca 2o minuter. Kolla någon gång så att det inte bränner fast, häll i så fall på lite mer vatten.

Servera med rödbetor, fetaost och persilja

5 kommentarer:

  1. i den här familjen är vi dåliga på att äta bulgur. tyvärr, för det är himla gott! får nog bli ett nyårslöfte för 2011 kanske - det finns ju trots allt andra saker än pasta och potatis :)

    SvaraRadera
  2. Bulgur är kanske inget jag lagar superofta men tycker det är helt ok, och särskilt smaksatt som denna. Pasta tillhör inte favoriterna men potatis gillar jag skarpt!

    SvaraRadera
  3. Min sambo är besatt av bulgur, så det här vore något för honom. Och för mig, för det här ser väldigt smaskigt ut (till skillnad från vissa av hans mindre fantasifulla snabbulgurrätter han fuskar med ibland..)

    SvaraRadera
  4. Hallå där! Tack för fina kommentaren hos mig idag:) Blev jätteglad! Både för kommentaren och för det fina bulgurreceptet här! Ser ju sanslöst gott ut. Ääääälskar bulgur:)
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  5. C-Du får hinta med att visa honom receptet =)
    M C- =)

    SvaraRadera