torsdag 22 juli 2010

Bananglass


Ingen nyhet men väl så gott och svalkande varma dagar som dessa. Perfekt när man har bananer som börjar bli bruna och trötta i fruktskålen. Eller gör som jag och be om halva priset på redan övermogna bananer i affären. De flesta affärer är villiga att sänka priset på varor som börjat säcka ihop något. Jag ser inget fel i det utan uppmuntrar butiker att, istället för att slänga, rabattera varor som är nära bäst före datum.
Men nu över till världens lättaste glass. Räcker till 2 pers och köp för jösse namn Rättvisemärkta bananer!

2-3 st mogna bananer, skivade och frysta i minst 3 timmar.
1-2 msk kakao
1 msk honung/agavesirap
ev lite vatten.

Ta upp bananerna ur frysen och låt tina i 10 minuter. Lägg sedan i matberedaren och mixa med kakao och honung. Bananen kommer snart att mixas till en krämig glass även om den dock kan verka för hård i början. Bananen får inte bli för tinad innan man börjar mixa, då kommer glassen att smälta för snabbt. Servera genast och gärna med lite bär eller som på bilden med passionsfrukt.

Passar väldigt bra att mixa ner frysta bär i glassen också.


2 kommentarer:

  1. Gott! En sådan efterrättsportion skulle jag inte tacka nej till såhär efter maten. :-)

    SvaraRadera
  2. Ta och frys ner ett par bananer så kan du bara mixa ihop nästa gång du är sugen vetja!

    SvaraRadera