onsdag 3 mars 2010

Rårakor med rom, kapris och rödlök


Rårakor
4-5 potatis
1 liten morot
1 dm squash
1 gul lök
salt
peppar

Riv lök och rot- och grönsaker Salta squashen och lägg i ett durkslag så och pressa sedan ut överflödig vätska. Blanda allt och krydda med salt och peppar. Du kan behöva pressa ut mer vätska från blandningen beroende på hur mycket vatten rotsakerna innehåller.
Hetta upp en panna och lägg i smör och olja. Gör små bollar av smeten, lägg i pannan och tryck sedan ut de till en plätt. Stek på medelhög värme 3-4 minuter på var sida.

Severa med klickar av rom, hackad rödlök, dill, kapris, citron och kanske en bit kallrökt lax och/eller skalade räkor.

2 kommentarer:

  1. oh thanx. nu vet jag vad jag ska tillaga på sön. tjoho.

    SvaraRadera
  2. Och tack själv för de fina orden på din blogg.
    Jag tycker att den rockar!

    SvaraRadera