söndag 14 februari 2010

Paella av råris


4 dl råris, jag använder Risentas ekologiska
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
½ paket saffran
½ fisk- eller grönsaksbuljongtärning
2 dl vitt vin
6 dl vatten
½ paprika, skuren i små tärningar
½ burk tomater( gärna då Muttis körsbärstomater alt hela tomater)
edamebönor, gröna ärtor el bondbönor
räkor och musslor
citron
cayennepeppar
persilja

Fräs hackad lök och vitlök. Tillsätt ris och sedan tomater, vin och saffran. Låt riset suga upp smaken och vätskan, häll sedan på hälften av vatten och buljong/fond. Häll sedan på vatten efter hand som det sugs upp av riset. Tillsätt bönor, paprika och skaldjur mot slutet av koktiden som bör vara runt 50-60 minuter. Smaka av med cayennepeppar, salt, peppar och persilja. Servera med citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar