4 dl
råris, jag använder Risentas ekologiska
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
½ paket
saffran
½ fisk- eller
grönsaksbuljongtärning
2 dl vitt vin
6 dl vatten
½ paprika, skuren i små tärningar
½ burk tomater( gärna då
Muttis körsbärstomater alt hela tomater)
edamebönor, gröna ärtor el bondbönor
räkor och musslor
citron
cayennepeppar
persilja
F
räs hackad lök och vitlök. Tillsätt ris och sedan tomater, vin och saffran. Låt riset suga upp smaken och vätskan, häll sedan på hälften av vatten och buljong/fond. Häll sedan på vatten efter hand som det sugs upp av riset. Tillsätt bönor, paprika och skaldjur mot slutet av koktiden som bör vara runt 50-60 minuter. Smaka av med cayennepeppar, salt, peppar och persilja. Servera med citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar