måndag 1 februari 2010

Pocherad rödspätta med purjolöksdolmar


Pocherad rödspätta:
300 gram spätta
2 dl vatten
2 dl vin
salt
pepparkorn
olivolja

Dolmar:
1 bit purjo, 6-7 cm
1 par buketter blomkål
100 gram getost, chévre
salt
peppar
olja

Dolmar:
Koka blomkål riktigt mjuk och mixa sedan till en fast creme med ost, olja och kryddor.
Skär ett snitt i purjolöken, intill stammen, och lossa lager för lager så du får en lång rektangel. Koka purjon i en minut, låt svalna och klicka sedan på cremen och rulla ihop.

Fisk:
Koka upp vatten, vin och kryddor. Lägg sedan i fisken i sjudande vatten och låt pochera någon minut. Till våra tunna filéer tog det 2-3 minuter.

Servera med pressad potatis och/eller stekt ostronskivling.

Dolmar låter ju inget kul men jag vet inte riktigt vad jag ska använda för ord...förslag någon?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar