lördag 6 mars 2010

Saffranspannkaka style "Alla hjärtans dag"


risgrynsgröt, c:a 6 dl färdig gröt
1 kuvert saffran
2 dl grädde
4 ägg
3/4 dl socker
75 g skållad hackad mandel

Koka gröt enligt instruktioner på paketet. Låt gröten svalna och lägg i saffran. Rör därefter i grädde och ägg, ett i taget. Rör till sist ned mandlar och socker, jag använder råsocker.
Sätt in i ugnen i 30-40 minuter, 175 grader. Låt svalna, servera sedan med grädde och sylt. Ett tips är att göra pannkakan tidigare på dagen och låta smakerna sätta sig, den var så mycket godare när vi åt den dagen efter,
Jag gjorde en snabbsylt på frysta bär, som värmdes upp tillsammans med honung.


På Gotland äts saffranspannkaka med sylt på det vackra Salmbäret, de som vi pockade i somras var dock slut så det fick bli en sylt på blandade bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar