torsdag 11 mars 2010

Another Asian Soup


Vietnamesiska soppor kan jag inte få nog av, men kan dock tycka att de kan vara lite svåra att variera, så jag är glad att ha hittat ett recept på en Maylasisk soppa. Och oh, vilken soppa!
Man kan ta det kan gillar som tillbehör, kyckling funkar nog om man inte vill ha skaldjur.

Buljong
3 vitlöksklyftor
6 paranötter
6 macadamia nötter
3 scharlottenlökar
20 g ingefära
20 gram gurkmeja, färsk (kan nog funka med 1 tsk torkad annars)

20 g galangal
4 limeblad
2 citrongräs
1 liter buljong ( jag använde grönsaks- och fiskbuljong)

Tillbehör
Kokta nudlar
musslor
böngroddar
kokta gröna ärtor
kokt potatis
rostad lök
hackad salladslök
kokta ägg i halvor
körsbärstomater i halvor


Buljong:
Skala och hacka alla ingredienser i den första halvan av buljonglistan grovt. Ingefära och färsk gurkmeja skalas lättas med en sked. Lägg allt i en mixer och mixa tills det bli en tjock pasta. Fräs på pastan i riktigt med olja, lägg därefter ner limeblad, skivad galangal, krossat citrongräs och till sist buljong. Låt småkoka i 2o minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servering:
Därefter kan du servera med de tillbehör du vill. Lägg upp tillbehören i en skål och häll sedan på buljongen. Toppa med rostad lök och salladslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar