måndag 8 mars 2010

Citrussallad med foliebakad fisk


Sallad:
Ruccolasallad och/eller spädspenat
1 apelsin, filéad
1 avokado, delad i stora bitar
solrosfrö, rostade

Dressing:
saft från apelsinen
1 tsk senap
1 msk olja
salt och peppar

Fisk:
2 hela fiskar, ex makrill, sik eller dorado*
citron
salt
peppar
lök
olja/smör

Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken på en bit aluminiumfolie och salta på och i fisken. Lägg några skivor citron och lök i fisken och ringla över olja alt. lägg på en klick smör. Kläm ihop foliet, lägg fisken på ett galler och kör i ugnen 15-20 minuter, hur lång tid det tar beror på fiskens tjocklek. Det bästa är att ta ut efter 15 minuter och kolla hur den ser ut. Om fiskköttet lossnar lätt från benen är den färdig. Fisken ska kännas fast. Montera salladen och innan servering häll över dressing.

* Fiskhandlaren rekommenderade Dorado denna gång. Något skeptisk sade jag ja till att testa denna sort. Har sökt info, dock har jag ej hittat så mycket om denna art, fiskad utanför Spaniens kust.om det vill sig riktigt illa så kanske den är fiskad av europeiska fiskare utanför Marocko, eller Västsahara. Det är ju dit båtarna styr när fisken börjar sina i europeiska vatten....

2 kommentarer:

  1. Vilken fräsch rätt med vackra färger. Alla dina bilder på bloggen är fina.

    SvaraRadera