lördag 30 juli 2011

Raw Food-godis med lakrits och fänkål


Råkost-bollar har jag postat ett gäng av innan bla. dessa.
Man kan egentligen blanda i vad som helst i raw food-godis, efter eget tycke och smak. Om man har någon form av torkad frukt och nötter i skafferiet och äger en matberedare så är saken biff.
Jag hade ett par italienska lakritspastiller kvar i en liten burk här hemma och för att förstärka smaken tog jag även en nypa fänkålsfrö.

1 ½ dl mandel
4-5 dadlar
1-2 msk kakao
½ tsk fänkålsfrö
6 st hårda lakritspastiller
kokosolja (neutral rapsolja kan funka)

hampafrö ( för att rulla bollarna i)

Mixa först nötter grovt, lägg sedan i resten av ingredienserna och fortsätt mixa. Olja tas i på slutet för att bollarna ska bli till en smidig "smet", så att man kan rulla till bollar.
Måttangivelserna är högst ungefärliga. Det kan behöva mer dadlar beroende på hur mjuka och stora de är.Var även noga med att smaka av så att lakrits- och fänkålssmaken inte blir för framträdande. Lakritssmaken blir starkare om den får stå en dag eller två.

6 kommentarer:

 1. Oj vilka spännande smaker! Måste provas! Dina bilder påminner mig även om att jag behöver köpa en större mortel och hampafrön...

  SvaraRadera
 2. Låter väldigt spännande. Jag vill absolut testa!
  Hälsar fröken Dill

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Jag jobbar för sajten HittaRecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg (http://torskpalax.blogspot.com/) och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggstoppen".

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i Matbloggstoppen på HittaRecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

  Vänlig hälsning,

  Pauline Torres
  pauline@hittarecept.se

  SvaraRadera
 4. åh vad gott det låter ska nog testa i helgen fast utan fänkål:) matnyttigt mysig blogg du har förresten :)

  SvaraRadera
 5. Hej
  Ser att ni gillar havtorn och förstått hur nyttigt det är. Vill ni beställa mera så är ni välkommna. Vänligen Fredrik Larssen
  www.larssens.se

  SvaraRadera