söndag 12 december 2010

Glöggsnacks?


Mycket julgodis där ute nu. Här kommer ett snabbt tips på vad ni kan bjuda de som inte äter socker och/eller mjöl på. Eller bjud vem som helst. Fett gott!

1 dl parmesanost, riven
1 näve valnötter, finhackade
en skvätt olivolja
rosmarin
(salt)

Sätt ugnen på 170 grader (varmluft). Blanda alla ingredienser, använd som mkt olivolja att ostnöthacket sammanfogas. Forma små bollar som du sedan plattar ut på ett bakplåtspapper på en plåt. Bollarna kommer att flyta ut. Grädda flarnen i 5-10 minuter. Låt svalna.

5 kommentarer:

  1. Skulle jag gärna glufsa i mig!! Låter supersmarrigt!!

    SvaraRadera
  2. Har du tips på ngt sött men lite nyttigare glöggsnacks? Med dadlar eller fikon kanske? Med inslag av lite julkryddor?? :)

    SvaraRadera
  3. S =)
    S- Du kan ju göra raw fikon/dadelbollar. Kolla i "Raw Delight"- så får du tips. En annan sak som är grymt gott är att fylla dadlar eller fikon med fetaost och nötter. Antingen tar du båda och hackar dem eller så tar du typ feta i små kuber som du trycker in mellan dadeln, typ som en lite burgare..eller mja, du förstår nog.

    SvaraRadera
  4. åh, det här bådar gott! jag har inte haft matlust på typ 3 dagar, men när jag läser om parmesanost så börjar det vattnas i munnen. hurra!!

    SvaraRadera