söndag 30 maj 2010

Aubergineröra


Orginalreceptet kommer från en vän med ungersk härkomst. Här är en något förändrad variant. Måste testas, så gott!

2 auberginer
½-1 lök, funkar med salladslök, purjo eller gul lök
2 msk majonäs
citronsaft
paprikapulver

Dela auberginen på längden och picka med en kniv, lägg sedan på en plåt med snittytan nedåt. Häll på lite olja och rosta i ugnen i 200 grader, c:a 30 minuter. Auberginen ska vara riktigt mjuk när du tar ut den. Låt svalna och gröp ut köttet*. Blanda sedan auberginen med finhackad lök, majo, citronsaft, lite paprika, salt och peppar. Hur mycket lök du vill ha beror lite på vad man ska ha den till...om det är till frukost så räcker det med lite grann.

*Skalet som bli kvar är gott att äta också så släng inte det.

1 kommentar:

  1. åh, aubergine är en av mina favoritgrönsaker och jag har länge tänkt göra något rör-aktigt av den, men har fortfarande inte kommit loss...

    tack för berömmet, förresten, och detsamma! hur kan liksom inte tycka om en blogg vars skrivarinna kan citera twin peaks?!

    C

    SvaraRadera