tisdag 29 mars 2011

Bakad potatis med laxröra


Tomatentusiasten Charlotta (hur hinner hon uppdatera hela tiden?!) inspirerade mig att laga bakad potatis. Bakad potatis var en riktigt favorit när jag var barn, alltid serverad med en stor klick vitlökssmör. Men det är nog minst 5 år sedan jag lagade potatis i ugn på detta vis, så visst var det dags att göra det igen. Inte minst för att tvätta bort den där sunkstämpeln som bakad potatis länge haft hos mig.

4 stora potatisar

Röra med varmrökt lax och räkor
1 dl fet yoghurt ( Milkos turkiska eko yoghurt äger)
1 lite rödlök, finhackad
knappt 100 g varmrökt lax, i små bitar
100 gram skalade räkor, hackade
dill
citron
salt
peppar
socker

Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Skrubba potatisarna och picka sedan några hål i dem. Baka i ca 1 timme.
Gör under tiden laxröran genom att röra ihop yoghurt med rödlök, lax, räkor och dill. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och socker.
Servera potatisen med sallad och röran på toppen. (och vitlökssmör om du vill!)

6 kommentarer:

  1. Bakade också potatis för ett tag sedan och insåg hur gott det är! Får nog göra snart igen..

    SvaraRadera
  2. Något av det bästa med att ha köpt microugn är att det går så mycket fortare att baka potatis!

    SvaraRadera
  3. bakad potatis är ju finfint! speciellt när skalet är extra krispigt.

    (ps. jag har grym simultankapacitet, tror det är det som gör att jag kan uppdatera så ofta. städa-skriva-lite-jobba-lite-skriva-prata-i-telefon-uppdatera-klart! hysteriskt men sant, hoho. ds.)

    SvaraRadera
  4. Sofie - Ja, det kan faktikst vara riktigt gott och inte alls fiksunkigt!
    Mårtenssons - Micro, vad är det?! :) Jo kan tänka mig att det går snabbt, själv har jag aldrig haft micro och har aldrig saknat det.
    Charlotta - Men sådär gör ju jag me..men hinner ändå inte :)
    Sanaz - Ngt att severa till J i helgen?!

    SvaraRadera
  5. Å så gott med bakad potatis!

    SvaraRadera