söndag 3 april 2011

Pocherade ägg i tomatsås


Lät det inte så gott? Våga testa; om du gillar ägg och tomatsås kommer du inte bli besviken!

Perfekt till en helgbrunch om du tomatsås över från fredagspizzan. Min bästa tomatsås gör jag på hela ekologiska konserverade tomater, chili, vitlök, lök, kanel (pytte), örter (här hade jag rosmarin och basilika tror jag) , olivolja, salt, peppar och socker.

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Häll tomatsåsen i ugnsfasta portionsskålar och knäck sedan två ägg ner i två små hål som du format med fingret i tomatsåsen. Ställ i ugnen ca 10 minuter. Om såsen är kall kan det nog ta upp till 15 minuter. Riv lite parmesan över äggen och hugg in, passa dig bara- tomater kan bli jättevarma!

Ps. Lite off topic, men tusan va trist jag tycker det är med invasionen av spanska jordgubbar i fruktdisken just nu. Samma gäller hallon, blåbär, sparris osv. Själv längtar jag såklart också efter färska jordgubbar och sparris men jag kommer fortsätta att längta ett tag till!

10 kommentarer:

 1. men hallå, vad är det för superdupermegafin brun form du har?! givemegiveme!

  SvaraRadera
 2. Oh, det finns ingen beteckning så vet ej. Har inte du nog me miniformar? :)

  SvaraRadera
 3. Har faktiskt inte testat detta. Får bli till nästa brunch helt klart.
  Jag föll för sparrisen... Kunde helt enkelt inte låta bli... Dottern föll för hallonen, men de var så sjukt dyra så jag höll på att storkna.

  SvaraRadera
 4. Ja, tack för fint Berlintips! Kan förvarna om att det var rätt mycket trix med u/s-bahnsystemet när vi var där. Kanske är det jämt så eller så hinner de bli klara med reparationerna, men annars var det mest den gröna kring Köttbusser Tor (U1?) och s-bahn från Alexanderplatz ut mot Schönebeck. På väg hem fick vi byta 3 ggr (utan att byta s-bahnnummer). Som tur var förvarnade de i högtalarna, vilket de inte alltid gjorde på U1. Till slut undvek vi den helt för att slippa åka fram och tillbaka. =)

  SvaraRadera
 5. Remsan - Usch, vilken dålig människa du är! :) Nä, man behöver inte vara lika präktig som jag, men visst smakar det inte lika gott? Jag vill åtminstone vänta på den tyska sparrisen (om jag inte kan hålla mig till den svenska), den har inte åkt så långt och brukar vara riktigt god.
  Cecili - låter tradigt, har aldrig upplevt problem med s o u-bahn, hoppas det förblir så!

  SvaraRadera
 6. Skriv upp att jag ska testa!

  SvaraRadera
 7. Detta påminner mig om en marockansk rätt som jag nyligen åt i Brooklyn. Den hade smaksats med kanel, spiskummin, mynta. Helt klart en ovanlig rätt men väldigt väldigt god.

  SvaraRadera
 8. Jag har tittat runt en massa på din blogg och tycker bestämt att det är dags för dig att blogg igen! Vilken fin, god och inspirerande sida du har. :)

  Kram,

  Ann-Louise

  SvaraRadera