söndag 27 mars 2011

Vegetariska ostfrikadeller


Hittade detta recept i en Coop-tidning. Nästa gång testar jag nog lite mer spännande smaksättning och skippar ströbrödet. Gillar inte riktigt att fylla en rätt med rostad vetemjöl på något sätt.
Mycket smak av nötter och ost blev det och här kan man ju styra lite själv vilken smak man vill att frikadellerna ska ha. Det ska dock vara en riktigt smakrik ost; jag använde en extralagrad präst. Nästa gång kommer jag ha i mer örter och kryddor.

100 gram mandel, finhackad i matberedare
½ gul lök, finriven/hackad
1 ½ dl riven ost
½ dl ströbröd
½ dl majsmjöl
salt
peppar
timjan
2 ägg
vatten

1 liter buljong

Mixa mandel i matberedaren, lägg sedan i lök och låt den bli finhackad. Blanda sedan resten av ingredienserna. Smaka om det är tillräckligt salt. Forma sedan små bollar och lägg i kokande buljong. Låt frikadellerna koka i 6 minuter, stek dem sedan i lite olja och smör. Jag serverade som ni ser med bönor i spicy tomatsås, tsatziki, inlagda gurkor och saffransstekt halloumi.

4 kommentarer:

  1. Intressant rätt!! Kanske funkar med valnötter också. Min favvonöt!:)

    SvaraRadera
  2. säg inte att du har köpt en odlingslott?! fy fabian vad härligt! det är typ min högsta dröm (förutom ett jättehus i centrala göteborg med en trädgård i storlek med slottsskogen). vad ska du odla förutom tomater?

    SvaraRadera
  3. Sofie-ja, bilden är ju inte den vackraste men det var gott och jag tror absolut att valnötter skulle passa utmärkt, håller med dig om att de är supergoda.
    Charlotta-odlingslott är inte lika med kolonilott, men jo vi har 100 m2 som vi förfogar över nu i ett år! Mja, squash känns givet (squashblommor vill jag äta igen!), massa örter, potatis, kål, morötter kanske..Vi får se, men det ska bli så kul!

    SvaraRadera
  4. vi har också tittat på odlingslotter (inte kolonilotter) men det har aldrig blivit läge. ska bli kul att läsa mer om det längre fram!

    SvaraRadera