söndag 3 april 2011

Pocherade ägg i tomatsås


Lät det inte så gott? Våga testa; om du gillar ägg och tomatsås kommer du inte bli besviken!

Perfekt till en helgbrunch om du tomatsås över från fredagspizzan. Min bästa tomatsås gör jag på hela ekologiska konserverade tomater, chili, vitlök, lök, kanel (pytte), örter (här hade jag rosmarin och basilika tror jag) , olivolja, salt, peppar och socker.

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Häll tomatsåsen i ugnsfasta portionsskålar och knäck sedan två ägg ner i två små hål som du format med fingret i tomatsåsen. Ställ i ugnen ca 10 minuter. Om såsen är kall kan det nog ta upp till 15 minuter. Riv lite parmesan över äggen och hugg in, passa dig bara- tomater kan bli jättevarma!

Ps. Lite off topic, men tusan va trist jag tycker det är med invasionen av spanska jordgubbar i fruktdisken just nu. Samma gäller hallon, blåbär, sparris osv. Själv längtar jag såklart också efter färska jordgubbar och sparris men jag kommer fortsätta att längta ett tag till!